Spectrum Engineers

Acoustical Engineering >

Spectrum Engineers Headquarters—LEED® Gold

Salt Lake City, UT
This remodel converted a floor of a former department store into 27,281 sq. ft. of leading edge, high-performance office space for Spectrum Engineers. Focused on occupant health, comfort and productivity, the space achieved LEED® Gold. Spectrum’s lighting designer conducted a year of research to determine the lighting employees desire. Employee buy-in resulted in significant reductions in ambient (15-20 footcandles) and circulation lighting levels (5 footcandles). Individually controlled workstation task lighting for paper-based tasks was provided. A graphical display shows real-time energy consumption and accumulates data used evaluating energy consumption measures and practices and in demonstrating building systems.

Outlook Login | © 2013 Spectrum Engineers